2. דאג לאמצעי ביטחון – גם מול לקוח פרטי או עוסק מורשה, עליך לנסות ולקבל מהלקוח אמצעי ביטחון כלשהו, אשר יכול להיות בדמות שיק (גם אם מועד פירעונו הוא עתידי), שטר חוב, או חתימה של ערבים נוספים על ערבות אוואל. במקרה של חברה בע”מ השגת בטוחות לרבות ערבויות אישיות הינן קריטיות מאחר ויכולות הגבייה הינן מוגבלות ביותר. ללא ערבויות אישיות לא ניתן להגיע לנכסיו של בעל החברה, אלא במקרים נדירים ביותר (בניגוד לעוסק מורשה או ללקוח פרטי). על כן, עליך להקדים תרופה למכה ולפעול לקבל מהלקוח ערבות אישית לתשלום, אם על השטר עצמו, אם על הסכם ההזמנה.
3. עשה מאמצים לגבות את התשלום מראש עשה ככל יכולתך לגבות את התמורה מראש, גם תשלום בשיקים עם מועד פירעון עתידי עדיף רק על התחייבות עתידית לשלם.
4. אל תשאיר דברים ליד המקרה – עבוד בצורה מסודרת ויעילה, הקפד מבעוד מועד לערוך הזמנות עבודה וחשבון עסקה מפורט, דאג להחתים את הלקוח על מסמכים אלו טרם קבלת השירות. כך, לא רק שתבטיח תאום ציפיות מלא (לא תשמעו אח”כ מהלקוח “הובטח לי אחרת…”), אלא גם תבטיח את עצמך במקרה בו הלקוח שלך יקבל את השירות אך יתעלם מחובתו לשלם. לצורך עריכת הסכם שכזה מומלץ לפנות לעו”ד, אשר ידאג לסגור הרמטית את הפן המשפטי, והסכם זה ישמש אותך להחתמת כלל הלקוחות.
5. הקפד על שמירה ואיסוף מסמכים רלוונטיים – על מנת לקעקע כל טענה עתידית של החייב בדבר אי קבלת שירות, או שמא טענה כי לא התחייב לשלם את הסכום המדובר. על מנת להעלות את סיכויי גביית החוב, כדאי להצטייד בנתונים ברורים ומתועדים: טופס הזמנה, מיילים ותכתובות עם החייב, כרטיס הנהלת החשבונות של הלקוח, ועוד.
6. אל תרגיש לא בנוח לגבות את החוב – החייב הוא זה שצריך לחוש אי נעימות עקב הפרת התחייבויותיו לאחר שקיבל את השירות. גבייה היא ראשיתה וסיומה של מכירה מוצלחת.
7. כוון גבוה – גבייה הינה בסופו של דבר הליך משא ומתן, ולצורך הצלחה מירבית, יש להציב את הרף גבוה יותר על מנת להגיע לנקודת אמצע טובה יותר. לכן, לדרישת החוב יש להוסיף ריביות, הצמדות, עמלות החזרת השיק, וכדומה. בדרך זו גם אם תוותר במהלך המו”מ על חלק מהתוספות, עדיין תגיע לגביית סכום הקרוב לחוב המקורי.
8. אל תיכנע לסחטנות רגשית – פעמים רבות החייב נוטה להפעיל סחטנות רגשית כזו או אחרת על מנת שתפחית לו מהחוב, או אף תמחל לו לחלוטין על החוב. זכרו כי השמועות פושטות כאש בשדה קוצים, ואם תמחל ללקוח על החוב בקלות, תגלה מהר מאוד כי התופעה הולכת ומתרחבת, דבר אשר עלול לגרום לך נזק של ממש.
9. תנדנד – כאשר חייב נקלע למערבולת של קשיי נזילות וחובות, מטבע הדברים מי שיציק לו יותר יזכה לראות את כספו מהר יותר. בנוסף, פניות לחייב בתדירות גבוהה יוכיחו את רצינות כוונותיך ויגרמו לחייב להבין שאינך מתעתד למחול לו על החוב.
10. פנה לייעוץ משפטי – במידה ולא עלה בידך לגבות את החוב, העבר את התיק לטיפולו המשפטי של עו”ד המתמחה בתחום הגבייה וההוצאה לפועל לגבייה יעילה. פעמים רבות די בכך שהחייבים מקבלים מכתב התראה מעורך הדין על מנת להביאם למצב בו יעדיפו לפרוע את החוב טרם יחלו להינקט נגדם הליכים משפטיים.